ΑΜΜΑ

Η Άμμα, θεωρείται η φωτεινή πνευματική παρουσία που κοσμεί την εποχή μας. Έχει διακριθεί και τιμηθεί ως η πιο γενναιόδωρη φιλάνθρωπος. Έχει κερδίσει τον παγκόσμιο σεβασμό για την άμεση και εξαίρετη συνεισφορά της στην κοινωνία. Τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν αναγνωρίσει σαν την πιο διακεκριμένη Πνευματική Διδάσκαλο.

Τα τελευταία 30 χρόνια η Άμμα έχει αφιερώσει την ζωή της για την εξύψωση της πάσχουσας ανθρωπότητας με την πιο απλή χειρονομία – ένα αγκάλιασμα.

Με αυτόν τον οικείο τρόπο η Άμμα έχει ευλογήσει και αγκαλιάσει περισσότερους από 38 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέχρι τώρα.

Κάποτε ένας δημοσιογράφος ρώτησε την Άμμα πως είναι δυνατόν για αυτήν να αγκαλιάζει τον καθένα με τον ίδιο αξιαγάπητο τρόπο, παρόλο που μερικοί μπορεί να είναι άρρωστοι ή απωθητικοί. Η Άμμα απάντησε, «όταν μια μέλισσα πετάει από άνθος σε άνθος μέσα σ’ έναν κήπο από λουλούδια δε βλέπει τη διαφορά μεταξύ των λουλουδιών αλλά το μέλι που έχουν τα άνθη τους. Έτσι και η Άμμα βλέπει μόνο τον Υπέρτατο Εαυτό στον καθένα που αγκαλιάζει.»

Το παράδειγμά της μας δείχνει ότι στην καρδιά του καθενός μας βασιλεύει αγάπη και γαλήνη, η αφύπνιση των οποίων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση της ειρήνης στον κόσμο.

Η Δρ. Τζέιν Γκουντόλ, ενώ απένεμε στην Άμμα το βραβείο Γκάντι-Κίνγκ αφιερωμένο στη Μη-Βία για το έτος 2002, είπε: «Στέκεται εδώ μπροστά μας, η Θεϊκή Αγάπη σε ανθρώπινη μορφή».

Η Μαρία Τελίδου έζησε 10 χρόνια κοντά στην Άμμα και διηγείται:

«Το διάστημα 1996 -1999 ζούσα στην Αγγλία. Δούλευα ως γυμνάστρια κυρίως. Εκεί γνώρισα την Άμμα η οποία επισκεπτόταν την Αγγλία κάθε χρόνο για ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων πνευματικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου. Εντυπωσιάστηκα από την δυναμική και ταυτόχρονα ήρεμη και γλυκιά παρουσία της. Εντυπωσιάστηκα επίσης από το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο. Αμέσως ένιωσα την ακαταμάχητη επιθυμία να λάβω μέρος σε αυτό το έργο. Πήγα να εξερευνήσω στο πνευματικό της κέντρο στην Ινδία εάν θα μου ταίριαζε να μένω εκεί και να δουλεύω ως εθελόντρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό της Άμμα. Από την πρώτη ημέρα κιόλας αισθάνθηκα αμέσως σαν το σπίτι μου και ότι ήμουν στο σωστό μέρος στην σωστή στιγμή. Και έτσι με πολύ χαρά μετακινήθηκα και έμεινα στην Ινδία τα επόμενα 10 χρόνια της ζωής μου.

Η εμπειρία μου ήταν συγκλονιστική. Ένιωσα ολοκληρωμένη σας άνθρωπος, βρήκα το σκοπό της ζωής μου, η ζωή μου είχε πλέον νόημα. Ένιωσα ότι μπορώ να την ελέγχω και όχι να με ελέγχουν άλλοι εξωτερικοί παράγοντες… Το αίσθημα της ελευθερίας έφερνε δάκρυα χαράς, κάθε μέρα στη ζωή μου. Όλη η δόμηση του χαρακτήρα μου που επήλθε στην Ινδία με έφερε στην θέση που είμαι σήμερα. Επέστρεψα στην Ελλάδα να συνεχίσω το ωραίο έργο που άρχισε στην Ινδία και να προσφέρω πίσω στην κοινωνία τα ουράνια δώρα που μου προσφέρθηκαν όλο αυτό το διάστημα κοντά στην Άμμα.»

H Άμμα πάντα έχει κάποιον στην αγκαλιά της όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες. Γιατί?
Πηγαίνετε στις ιστοσελίδες παρακάτω και θα ανακαλύψετε το ζωντανό συνεχόμενο θαύμα που βρίσκεται στον κόσμο μας σήμερα.

1. «Η  Αμμα  αφιερώνει  κάθε  μέρα χωρίς  παράλειψη μια – δύο  ώρες σε ευλαβικά  τραγούδια. Όλοι  οι  πιστοί  της  Άμμα προσπαθούν να ακολουθούν  αυτή  την  πρακτική, που  λιώνει  την  καρδιά  και  την  εξυψώνει  στο  Θείο»
Amma, What A Wonderful World! – http://www.youtube.com/watch?v=BBmj-FDqr1M&NR

2. «Η Άμμα το τελευταίo βράδυ των τριήμερων προγραμμάτων της στην Ευρώπη και Αμερική ντύνεται με όμορφα παραδοσιακά ρούχα και δημιουργεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν να νιώσουν πιο κοντά στο Θεό.  Η Άμμα άρει αυτή τη βραδιά μερικά ακόμα πέπλα, που μας εμποδίζουν να δούμε τον Θεό μέσα μας και μέσα στα πάντα»
What is Devi Bhava? (Amma) – http://www.youtube.com/watch?v=dCJB4gRp_jU

Μάθετε περισσότερα για την Άμμα στις ιστοσελίδες:

www.amma-greece.org – γενική ιστοσελίδα για την Άμμα

www.amritapuri.org – διεθνής ιστοσελίδα του οργανισμού της  Άμμα

Βιβλία της Άμμα στα Ελληνικά:  www.amma-greece.org/books

Γραφτείτε στο newsletter μας

Αφήστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας.