Μαρία Τελίδου

Η Μαρία Τελίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Έχει εργαστεί για 6 χρόνια ως γυμνάστρια στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Από το 2000 και για τα επόμενα 10 χρόνια έζησε στην Ινδία ως εθελόντρια στον μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό οργανισμό της ΑΜΜΑ, την διεθνούς φήμης πνευματική δασκάλα και φιλάνθρωπο, οργανώνοντας οικολογικά προγράμματα και μελετώντας τις Ανατολικές πνευματικές διδασκαλίες. Παράλληλα σπούδασε την Τεχνική ThetaHealing® και εντυπωσιασμένη από την αποτελεσματικότητα της αποφάσισε να ασχοληθεί εξ’ ολοκλήρου με αυτήν.

Το 2010 η Μαρία Τελίδου πρωτοξεκίνησε να σπουδάζει την τεχνική ΤhetaHealing στο εξωτερικό κυρίως Αγγλία, Ινδία και Αμερική όπου και έγινε εκπαιδεύτρια. Το 2011 εισήγαγε για πρώτη φορά στη χώρα μας με ένα συστηματικό και οργανωμένο τρόπο την τεχνική ThetaHealing® (ή Μέθοδος Θήτα ανεπίσημα στα ελληνικά.)

Δημιούργησε την ιστοσελίδα www.mariatelidou.gr όπου μπορείτε να βρείτε τα πάντα για την τεχνική ΤhetaHealing.

Συν-μετάφρασε και επιμελήθηκε τα εγχειρίδια και τα δύο πρώτα βασικά βιβλία της τεχνικής ΤhetaHealing:
Το βιβλίο «ΤhetaHealing® – H Πρωτοποριακή Ενεργειακή Μέθοδος Θεραπείας»
Το βιβλίο «ΤhetaHealing® – Προχωρημένο Επίπεδο»

Ταυτόχρονα άρχισε να διδάσκει και να παρουσιάζει την τεχνική ThetaHealing σε όλη την Ελλάδα. Η Μαρία διδάσκει πλέον όλα τα κύρια και μερικά από τα συμπληρωματικά σεμινάρια που συνιστούν την τεχνική ΤhetaHealing. Αυτά διεξάγονται συχνά όλον το χρόνο στην Αθήνα και πιο περιοδικά σε άλλες πόλεις: Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάρος, Ρόδος, Καλαμάτα, Λευκωσία, Πάτρα, Μύκονος, Σαντορίνη

Συμμετέχει ετήσια σε Πανελλαδικές Εκθέσεις, Φεστιβάλ και ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας την τεχνική ThetaHealing και δίνοντας διαλέξεις. Έχει δημιουργήσει την σχολή της «Θήτα Χώρος» στην Γλυφάδα για την διδασκαλία της τεχνικής ΤhetaHealing και άλλων.

 

Η τεχνική ΤhetaHealing έχει πλέον γίνει δημοφιλής στην Ελλάδα διότι είναι αποτελεσματική και εύκολη. Η Μαρία πιστεύει ότι όλοι μας είμαστε οι μόνοι θεραπευτές του εαυτού μας και μπορούμε να φέρουμε όλους τους τομείς της ζωή μας υπό τον έλεγχο μας βιώνοντας αυτό που πραγματικά θέλει η ψυχή μας και είναι το καλύτερο για την εξέλιξή μας.

Αυτό γίνεται μόνο όταν γνωρίσουμε όλο το δυναμικό μας και η τεχνική ΤhetaHealing κάνει ακριβώς αυτό, μας φέρνει σε αυτό το επίπεδο της Αυτογνωσίας. Βιώνοντας η ίδια μέσα από τη Μέθοδο Θήτα τεράστια οφέλη, τη χάρη και τις θετικές αλλαγές που επήλθαν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη ζωή της, η Μαρία με πολλή χαρά μοιράζεται αυτή τη γνώση.

Τον Αύγουστο του 2013 η Μαρία απέκτησε μετά από 3 συνεχή χρόνια σπουδών τα διπλώματα της τεχνικής ΤhetaHealing, «Master» και «Certificate of Science». Αυτό σημαίνει ότι πλέον στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, όλα τα σεμινάρια που αποτελούν την τεχνική ΤhetaHealing θα μπορούν να διδάσκονται από την Μαρία και να είναι διαθέσιμα σε όσους ενδιαφέρονται να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι ευτυχίας και αυτό – ανακάλυψης.

Η Μαρία επίσης εξελίσσει τις γνώσεις της σπουδάζοντας τα υποχρεωτικά σεμινάρια αναβάθμισης δασκάλων της τεχνικής ΤhetaHealing που επαναλαμβάνονται συχνά και τα οποία ελέγχουν και εγγυούνται την ποιότητα των Εκπαιδευτών και την συνεχή εξέλιξη τους.

Μαζί με την Βαϊάννα Στάϊμπολ στην απονομή των διπλωμάτων, Αύγουστος 2013
Η τάξη των “Certificate of Science” του 2013, στο Ινστιτούτο ThetaΗealing®, THInK, στο Άινταχο, στις ΗΠΑ
Έξω από το: ThetaHealing Institute of Knowledge®, (THInK), Αύγουστος 2013

Τα παραπάνω λογότυπα τα οποία μπορείτε επιβεβαιώσετε στο www.thetahealing.com είναι η πιστοποίηση ότι η Μαρία Τελίδου κατέχει τα διπλώματα ThetaHealer®, ThetaHealing® Master και ThetaHealing® Certificate of Science και είναι επαγγελματίας Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια της τεχνικής ΤhetaHealing, εξουσιοδοτημένη από το ίδρυμα THInK® και την Βαϊάννα Στάϊμπολ

Εκπαίδευση της Μαρίας Τελίδου στο Ίδρυμα THInK® και τη Βαϊάννα Στάιμπαλ:
Practitioner Seminars – Σεμινάρια σπουδαστών
Elective Seminars- Επιλεκτικά Σεμινάρια
Instructor Seminar – Σεμινάρια Εκπαιδευτών
Η Μαρία Τελίδου και η τεχνική Μη Βίαιη Επικοινωνία (Νοn Violent Communication):
Μαρία Τελίδου παράλληλα ασχολείται και με τη τεχνική «Μη Βίαιη Επικοινωνία» που έγινε ένα ακόμα ένα όνειρο της και πιστεύει ότι η εφαρμογή της σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής θα προσφέρει στην πολυπόθητη αγάπη και αρμονία μεταξύ των ανθρώπων.

Η Μαρία από το 2011 εκπαιδεύεται στην ΜΒΕ και από το 2016 ξεκίνησε την τρίχρονη διαδικασία της επίσημης πιστοποίησης από το THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC, του Marshall Rozenberg για να γίνει εκπαιδεύτρια.

Την περίοδο 2016-2018 ξεκίνησε τα πρώτα της σεμινάρια και συμμετείχε συχνά σε εκθέσεις και φεστιβάλ παρουσιάζοντας την ΜΒΕ και γίνονται παρουσιάσεις και σεμινάρια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Πάρος, Κρήτη, Θεσσαλονίκη.

Η Μαρία έχει σπουδάσει προς το παρόν τα παρακάτω σεμινάρια της Μη Βίαιης Επικοινωνίας:

  • International intensive training, 9 ημέρες, Ελλάδα, Οκτώβριος 2017, με ομάδα 4 πιστοποιημένων εκπαιδευτών
  • International intensive training, 9 ημέρες, Τσεχία Νοέμβριος 2016, με ομάδα 4 πιστοποιημένων εκπαιδευτών
  • NVC for couples and families, Ελλάδα 2016, 2 ημέρες με τον Frank Gaschler
  • NVC in mediation (στην διαμεσολάβηση), Ελλάδα 2015, 4 ημέρες με τον Robert Kržišnik
  • Βασικά σεμινάρια NVC, 2014, 2015, 6 ημέρες με τον Γιώργο Τσιτσιρίγκο
Άλλα πιστοποιητικά και σπουδές της Μαρίας Τελίδου:
  • Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τ.E.Φ.A.Α Αθηνών, 1998 -2002
  • Ταΐλανδέζικο μασάζ, www.thaiyogamassage.infothai.com, 2010 -2012
  • Ταΐλανδέζικο μασάζ, βοηθός εκπαιδεύτρια , 2011

Γραφτείτε στο newsletter μας

Αφήστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας.