Μη Βίαιη Επικοινωνία

Η Μαρία από το 2011 εκπαιδεύεται στην ΜΒΕ και από το 2016 ξεκίνησε την τρίχρονη διαδικασία της επίσημης πιστοποίησης από το THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC, του Marshall Rozenberg για να γίνει εκπαιδεύτρια. Για δυο χρόνια 2016-2018 η Μαρία ενεργά πρόσφερε σεμινάρια της ΜΒΕ. Για δυο χρόνια 2016-2018 η Μαρία ενεργά πρόσφερε σεμινάρια της ΜΒΕ και δημόσιες παρουσιάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι το καλύτερο σύστημα επικοινωνίας που προσωπικά γνωρίζω μέχρι στιγμής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους και να εφαρμοστεί εύκολα στην καθημερινή ζωή. Μπορεί να φέρει στις καρδιές μας την πολυπόθητη ηρεμία, αληθινή επικοινωνία, μοίρασμα και την αληθινή αγάπη που αναζητούμε όλοι μας στις σχέσεις μας.

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον λόγο, γραπτό ή προφορικό από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα οδηγεί στο να μαλώνουμε, να εκνευριζόμαστε, να βριζόμαστε, να παρεξηγούμαστε και να αποκαρδιωνόμαστε.

Ο λόγος χρησιμοποιείτε για επιβολή και έλεγχο των άλλων, εκφράζεται με ασχήμια, χωρίς μελωδία και αρμονία και αντί για να ενώνει τους ανθρώπους αντιθέτως του χωρίζει.

Πιστεύω και έχω προσωπικά βιώσει ότι με την Μη Βίαιη Επικοινωνία ακολουθώντας τα 4 βήματα που προτείνονται, οι ομιλητές ενώνονται σε βαθύ επίπεδο, επειδή η εστίαση του είναι στο να φέρουν στην επιφάνεια τα συναισθήματα και τις ανθρώπινες ανάγκες τους αντί για τις κρίσεις και τις αξιολογήσεις των ομιλητών για μια κατάσταση. Οι συμμετέχοντες ανοίγουν την καρδιά τους, εκφράζουν τον αληθινό εαυτό τους εκμηδενίζοντας τις εσωτερικές ή εξωτερικές συγκρούσεις.

Μαρία Τελίδου

Τι είναι Η Μη Βίαιη Επικοινωνία

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία, μετάφραση από το πρωτότυπο NONVIOLENT COMMUNICATION, NVC, ή γνωστή επίσης ως  «η Γλώσσα της Καρδιάς» ή  «Συμπονετική Επικοινωνία» αναπτύχθηκε από τον ψυχολόγο Μarshall Rosenberg, PhD  και άλλους πολλούς εκπαιδευτές και συμβούλους που αφιερώθηκαν σε αυτήν.

Ο επίσημος οργανισμός που ίδρυσε ο Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ ονομάζεται: “Το Κέντρο για την Μη Βίαιη Επικοινωνία”      THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας για να μπορείτε να ζήσετε αρμονικά με τους άλλους σε όλους τους τομείς της ζωή σας. Είναι μια τέχνη επικοινωνίας που οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση και στην αποτελεσματική επίλυση των συγκρούσεων σε όλα τα επίπεδα σχέσεων:
– προσωπική ζωή,
– οικογενειακή ζωή,
– επαγγελματική ζωή,
– σχέσεις μεταξύ συνεργατών,
– σχέσεις με τους συνανθρώπους σας,
– σχέσεις μεταξύ ομάδων,
– σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, συνήθειες,
– σχέσεις μεταξύ εθνών
– και τέλος της σχέσης με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Θα μάθετε να επικοινωνείτε με τέσσερα απλά και ουσιαστικά βήματα με τα οποία θα βιώσετε ένα τέλος στις παρεξηγήσεις, στα μαλώματα, στους διαπληκτισμούς, στην αποξένωση, στην απομάκρυνση και  στις συγκρούσεις είτε είναι με τους άλλους είτε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Θα μάθετε να κατανοείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας και ταυτόχρονα τις ανάγκες των αγαπημένων σας προσώπων ή των άλλων.

Εισαγωγή στη Μη Βίαιη Επικοινωνία, Marshall Rosenberg

Σε αυτά τα βίντεο ο ιδρυτής της Μη Βίαιης Επικοινωνίας, Marshall Rosenberg εξηγεί την διαδικασία της ΜΒΕ . Ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται κάτω από το βίντεο.

Εισαγωγή στη Μη Βίαιη Επικοινωνία, Marshall Rosenberg – Μέρος 1
Εισαγωγή στη Μη Βίαιη Επικοινωνία, Marshall Rosenberg – Μέρος 2
Εισαγωγή στη Μη Βίαιη Επικοινωνία, Marshall Rosenberg – Μέρος 3
Εισαγωγή στη Μη Βίαιη Επικοινωνία, Marshall Rosenberg – Μέρος 4


Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στο κανάλι μου στο you tube και επιλέξτε «Μη Βίαιη Επικοινωνία » Playlist,  όπου θα δείτε βιντεοσκοπημένες δημόσιες παρουσιάσεις της Μαρίας Τελίδου.

Μη- Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς

Το βιβλίο Μη- Βίαιη Επικοινωνία, Ελληνική Έκδοση, Εκδόσεις Κοντύλι

Σεμινάρια Μη Βίαιης Επικοινωνίας

Σεμινάρια άλλων εκπαιδευτών στην Ελλάδα: non-violence.gr
Σεμινάρια άλλων εκπαιδευτών ανά των κόσμο: www.cnvc.org

Γραφτείτε στο newsletter μας

Αφήστε μας το e-mail σας για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας.